Alles wat je moet weten

Onderweg
Trailrunning gaat er van uit dat men tijdens de tocht zo veel mogelijk zelfvoorzienend is. Alleen voor de 27,5 km lopers is er één volledige verzorgingspost na ongeveer 18 km. Je kunt hier bijvoorbeeld water, sportdrank, cola, banaan, mueslireep, chocolade, winegums, of druivensuiker nemen. Bekers zijn aanwezig, maar eigen beker meenemen mag natuurlijk altijd.

Voor alle afstanden is er twee kilometer voor de finish een waterpost dus geldt: zorg zelf voor voldoende water! Een flesje of een rugzakje met water wordt aanbevolen.

Het parkoers gaat voor een deel over de openbare weg, waarbij je géén voorrang hebt op het reguliere verkeer. Op enkele verkeerspunten staan verkeersbegeleiders die de lopers begeleiden bij het oversteken. U dient de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders ALTIJD op te volgen.

De route wordt aangegeven door middel van oranje linten, bordjes met daaraan een oranje lint, oranje linten aan de bomen en wit krijt gespoten op de bodem.

Honden mogen niet mee op het parcours. We gaan veel over boerenland en prive terrein en daar wordt dit niet op prijs gesteld dat honden mee gaan. Ook niet aangelijnd.

Vlak vóór de grensovergang ontvangt u een klein pakje boter en dit pakje dien je ‘illegaal’ langs de commiezen over de grens te smokkelen. Ná de finish is er een uitgebreide verzorgingspost en ontvangt je een heerlijke Twentse krentewegge bij uw gesmokkelde boter.

Op diverse locaties langs de route worden de lopers muzikaal ondersteund door verschillende muzikanten.

De drie snelste mannen en vrouwen op de 27,5 en 14,8 km smokkeltrail worden gehuldigd nadat de nummer drie binnen is gekomen. De winnaars ontvangen een handgemaakte smokkelbokaal als aandenken en alle podiumplaatsen krijgen een fles Twentse smokkelolie.

Welkom in de nieuwe accommodatie MAN
In onze nieuwe accommodatie (Multifunctionele Accommodatie Nilantspad) zijn kleedkamers met douches beschikbaar. Je kunt je tassen tijdens de trail niet achterlaten in de kleedkamers. Wij verzoeken je vriendelijk de tassen achter te laten in de ruimte die hiervoor zijn gereserveerd: volg hiervoor de aanwijzingen in de accommodatie.

Toiletten
Toiletten vindt u binnen in de accommodatie en buiten op het terrein. Ook bij de voetbalvereniging zijn de kleedkamers open voor gebruik .Er zal ook een plaskruis op het terrein aanwezig zijn.

Eten en drinken
In de kantine van de accommodatie kun je tegen betaling (liefst pinnen) iets te eten en te drinken bestellen. Buiten bestaat de mogelijkheid om tegen contante betaling iets warms te bestellen: broodje warm vlees of iets vegetarisch (zolang de voorraad strekt).

Merchandise
 

Start-finish locatie
De start- en finishlocatie is bij de Multifunctionele Accommodatie van Stichting MAN te Losser: Nilantspad 3.

Navigatie
Mocht je routeplanner deze locatie niet kennen toets dan Bookholtlaan 1 in: de accommodatie ligt achter voetbalclub SV Losser. De rode banieren van Iphitos wijzen de weg....

Parkeren
Parkeren op de parkeerplaats aan de Bookholtlaan te Losser. Parkeren langs de weg is NIET toegestaan; let op: hier wordt ook regelmatig op gehandhaafd.
Mocht de parkeerplaats vol zijn dan kun je uitwijken naar het centrum van Losser op ongeveer 1 km afstand en parkeren op het Raadhuisplein of Martinusplein.

Parkoersen;

Trail 27,5 km (topo)

Trail 14,8 km (topo)

Trail 10 km met dropoff (topo)